Nej, det är torsdag.

Hejsan!

Det är torsdag i slutet av vår fjärde månad, och imorgon är det Valborgsmässoafton. Tiden rinner med andra ord likt vattnet i ett vattenfall och snart måste jag nästan försöka stanna upp det hela, innan man sitter som en rutinerad gubbe på ett ålderdomshem och pratar om osammanhängande saker som folk ändå inte kommer förstå. Denna hemska, jobbiga och oundvikliga framtid är ju tyvärr ett faktum som väntar oss alla livets slutskede. Förutom tjejer då, som istället kommer bli gummor, men det är en annan historia.

Dagen började med att jag vaknade på Robins soffa av att Petter stormade in på toaletten för att göra det som en man många gånger gör tidigt på morgonen. Jag själv kände dock ingen nöd utan började istället koka lite kaffe, vilket blev alla tiders, naturligtvis. Sedan väckte jag Robin och vi for till Gävleborgs gräddhylla, tillika Brynäs hemstad Gävle. 

Under bilresan bestämde vi oss för att rangordna de tio roligaste filmerna vi skådat med våra norrländska ögon, och efter inte allt för många "om och men" rankades listan enligt följande:

#1: I love you, man! - Jag har inte sett den, men det har tydligen Petter och Robin, och jag fick inte en syl i vädret.

#2: Zoolander.Duon Ben Stiller/Owen Wilson må ha gjort en del skit, men den här filmen är ett riktigt mästerverk, enligt undertecknad och hans resenärer...   

... Och här var det meningen att jag skulle fortsätta lista till den tionde filmen, men min hjärna har tydligen valt att förpassa den här listan till papperskorgen och raderat, så illa kvickt att jag inte hann säga ifrån. Kanske för att det är onödig information, kanske för att listan var korrupt, kanske för att jag börjar bli för gammal? 

Aja, väl i Gävle inhandlade jag en snygg huvudbonad och lite annat smått och gott, samtidigt som Robinus och Pettirus köpte... Ja, något jag antagligen inte heller lyckats lägga till mitt minne. Sen åt vi och åkte hem. Och nu avslutas det hela framför datorn, samtidigt som en ny dag i mitt liv säger farväl utan att jag vare sig räddat världen eller blivit rik.

MEN!

Imorgon är det Valborg, och det ska firas med pluggande, lägenhetstittande och en alldeles speciell kväll med en alldeles speciell tjej som jag vid morgondagens tolvslag spenderat två alldeles speciella år med. Tjejen i fråga är Nicole och dagen till ära är vår tvåårsdag. Minnerna från dagens bravader må vara tämligen svaga, men med den här tjejen har jag mer minnen än vad Finland har sjöar, Sverige har träd och Norge har olja. Och det är något jag kommer ta med mig den dagen jag sitter som en rutinerad gubbe och samtalar om dåtiden och ungdomens minnen.

 


RSS 2.0