Höst.

Det har blivit måndag förmiddag, här sitter man igen och har plötsligt tid för sådanna här saker en gång till.  Redan imorse, första dagen, så tidigt som det bara går, lyckades nämligen arbetslöshetens ångest väcka mig med en välfylld och tillräckligt nerkylad hink vatten för att jag skulle ifrågasätta min situation som 19-årig kille i mammas och pappas hus. Jag försökte förtvivlat nonchalera det hela, visa herr Ågren fingret och säga att skiter i hans visdomsord om hur livet ska vara, men till svar fick jag ett hån, ett skratt och en jobbig sol i ögonen som vägrade tillåta mig att somna om. Det blev istället frukost i form av kaffe, macka, fil och flingor. Det blev också en titt i ljusnan där jag förvånades över att Kilafors damlag besegrade Bollnäs dito i lördags.

Men jag ska inte vara för tråkig nu. Sommaren har varit bra, trots allt. Jag har haft ett arbete jag uppskattat, jag har haft roliga stunder och i fredags, när det kändes som om sommaren försvann, så avrundades det hela på ett så perfekt vis som det bara kunde. Lördagskvällen som innefattade utomhudtrivsel på Orn var också helt okej, man hade kul.

*Igår kollade jag på Aston Villa-Fulham i en match där FulhamPanstil (som för övrigt förstört Fredrik Stoors karriär i såväl engelsk ligafotboll som i landslaget) gjorde självmål vilket gav Villa en tidig ledning. Efter ett tag skulle också Agbonlahor skulle visa hur bra han egentligen kan vara när han vackert dundrade in 2-0, vilket även slutresultatet skrevs till. Två segrar och en förlust efter tre matcher för Villa alltså, där smolket i bägaren blir den pinsamma 0-2 förlusten hemma mot Wigan i premiären, som dock vägs upp av fina 3-1 borta mot Liverpool.

*Idag (ikväll) ska väl Zlatan göra sin debut i La liga om jag inte minns fel, en match man givetvis måste se. Nu blir det dessutom ännu lättare att gilla Barcelona och hata Real Madrid. Även om den största anledningen till detta alltid varit att Brunbjörnen himself är en fanatisk Realsupporter. Att Zlatan spelar i Barcelona påverkar egentligen inte min uppfattning nämnvärt mycket.

*I helgen har Sverige sin sista chans att ta sig till VM i Sydafrika. Jag kan redan nu erkänna att jag är en nervös jävel och att nästa sommar skulle kännas mycket fattigare om jag inte får följa Sverige i världens störtsa sportevenemang.

* I september börjar elitserien. Jag skulle placera Brynäs som seriens kanske femte bästa lag nu efter de fyra stora.

* I oktober fyller jag 20 år, dags att bli vuxen?
--

Då har det blivit dags att avrunda för den här gången. Klockan har blivit 12.30 och solen knackar fortfarande ivrigt på mitt fönster, men värmen från datorn känns dock än så länge mer behaglig och dessutom tycker jag mig skåda ett moln där uppe någonstans... Det är nog bäst att stanna inne idag då risken för regn är obehagligt påfallande.

RSS 2.0